OpenVRT lanceert Studio OpenVRT!

OpenVRT lanceert ‘Studio OpenVRT’, een initiatief waarin jong mediatalent de kans krijgt om workshops te volgen (Learn & Make) en in te tekenen op concrete pitches vanuit de VRT merken (Bootcamp).

Learn & Make:

Zes keer per jaar organiseert Studio OpenVRT een Learn & Make, workshops van één dag waarin je kan experimenteren met de nieuwste tools en technologie, toffe concepten kan bedenken of toegang krijgt tot experts en coaches van VRT. De allereerste Learn & Make gaat door op 9 oktober. Je kunt er leren hoe je geluid krijgt uit een Sonic Pi en hoe je jouw podcast naar een hoger niveau kunt tillen.

Bootcamp:

Daarnaast schrijft Studio OpenVRT drie keer per jaar een pitch uit samen met een VRT merk. De beste ideeën maken kans om verder te groeien tijdens de Bootcamp: Eén week waarin er keihard gewerkt zal worden om een concept klaar te stomen om voor te leggen aan het merk in kwestie. Je krijgt begeleiding van een coach, leert omgaan met feedback van de gebruiker en leert je idee pitchen voor VRT stakeholders.

Het concept dat het merk het meeste aanspreekt, wordt achteraf uitgewerkt tot een concreet product.

Van 14 tot en met 18 november gaat de allereerste Studio OpenVRT Bootcamp door. We gaan samen met Radio 2 op zoek naar digitaal mediatalent dat een concept kan bedenken rond de 1000 Klassiekers. Het doel is om de beleving van de luisteraars ook online aan te scherpen door videocontent, GIFs, een leuke website of een originele Facebookcampagne. Alle ideeën zijn welkom!

De tweede Bootcamp gaat door in maart 2017, de pitch wordt dan uitgeschreven door Eén.

Vanaf 15 september is OpenVRT dus niet alleen een inspirerende netwerplek, maar ook een professionele experimenteerstek met ‘Studio OpenVRT’. Je leest er alles over op onze website onder een nieuw hoofdstuk, waarvan de header ook elke maand zal opgevuld worden met werk van een creatieve OpenVRT er. Als eerste is Jeroen Van Zwol, alias Zwoltopia, aan de beurt.

Cocreatie wordt zo naast inspireren, stimuleren en connecteren een nieuwe pijler van OpenVRT.

Als laatste geven we ook nog graag een update mee over onze nieuwe talent database. Die werd begin dit jaar gelanceerd en telt ondertussen 1200 leden. Om de database nog beter toegankelijk te maken is de zoekfunctie verbeterd zodat je een beter beeld krijgt van ieders werk. Je kan daarnaast ook mensen aanbevelen.