3 Minuten Zendtijd: Victor Gouhie

 

Victor zit in zijn laatste jaar Grafische- en Digitale media en Multimedia Productie waar hij vooral bezig is met video en animatie. Ook heeft hij zelf een bedrijf dat zich specialiseert in corporate-, reclame- en promotievideos. Hij houdt zich ook veel bezig met videos maken voor Drumspirit. 

 

Jouw filmpje gaat ook over Drumspirit. Waarom dit thema?

 

Ik wil mensen laten kennis maken met Drumspirit, omdat het een relatief nieuw fenomeen is in België. Ik vind het moeilijk uit te leggen wat Drumspirit juist is, dus heb ik het in een filmpje gegoten.

 

Was je meteen verkocht om mee te doen met Drie Minuten zendtijd?

 

Ja, eigenlijk wel. Ik zag de oproep, maar heb toch even moeten nadenken over een idee aangezien echt alles mocht. Mijn eerste idee was geïnspireerd door Casey Neistat en ik wou uit een helikopter te hangen en zo Vlaanderen Vakantieland te presenteren. Maar de haalbaarheid bleek een probleem.

 

Tijdens dit project heb je kunnen samenwerken met een aantal experten van de VRT, hoe heb je dat ervaren?

 

Het is een heel leuke ervaring geweest. Ik ben bijna elke dag in contact geweest om feedback te krijgen en heb ook wat archiefbeelden mogen gebruiken van de VRT. Daar hebben ze me dus zeer goed in kunnen helpen. Bovendien vonden ze mijn eerste idee eigenlijk niet zo goed, omdat het sterk op een traditionele reportage leek, dus ze hebben mij daarin kunnen adviseren om er nog meer mijn eigen insteek aan te geven.

 

Wat is jouw goede raad naar andere jonge creatieven toe?

 

Het gewoon doen! Kansen en opdrachten liggen niet altijd recht voor je neus, maar ga ernaar op zoek en werk je ideeën uit. Youtube is een super goed medium om als jong talent ontdekt te worden.

 

Volg Victor zijn werk op de voet op zijn OpenVRT profiel