3 Minuten Zendtijd: Simon Lynen

 

Frankie is een band die bestaat uit vijf poppen die live optredens doen. Het zijn poppen bediend door motortjes en achter de schermen staat een live band te spelen. Simon is de man achter Frankie. 

 

Hoe ben je op dat idee gekomen, Simon?

 

Ik heb animatiefilm gestudeerd en voor mijn films gebruikte ik ook poppen en marionetten. Los daarvan heb ik ook installaties gemaakt waarbij je poppen kan bedienen en terwijl muziek kan spelen. Dit project is tot stand gekomen voor een tentoonstelling. Een paar van mijn vrienden spelen muziek dus ik heb dat proberen te combineren met mijn achtergrond in film.

 

Je idee krijgt een groot platform en publiek. Wat hoop je in de toekomst nog te realiseren?

 

De bedoeling is om het Frankie-project helemaal uit te werken en er optredens mee te doen. Ik wil met dit filmpje een soort van crowdfunding doen vanuit het standpunt van de poppen.

 

"Vaak heerst er een bepaalde onzekerheid over je eigen idee, maar die moet je proberen te overwinnen"

Hoe heb je het proces ervaren van idee tot uitwerking?

 

Ik heb het proces niet echt al nieuw ervaren want ik heb al vaker op deze manier gewerkt. Uiteraard was het televisie aspect nieuw en dat was een ander denkproces. Je moet rekening houden met het platform televisie en welke kijkers je ermee zal bereiken. Ze hebben mij veel creatieve vrijheid gegeven, maar boden uiteraard hun expertise en advies aan. Ik vond deze manier van werken wel heel goed, zo heb ik er mijn eigen stempel op kunnen zetten.

 

Heb je advies uit jouw ervaringen over hoe jonge creatievelingen met hun idee├źn moeten omgaan?

 

Ik denk dat ik dat zelf ook nog een beetje aan het uitzoeken ben. Vaak heerst er een bepaalde onzekerheid over je eigen idee, maar die moet je proberen te overwinnen zodat je het aan mensen kan laten zien en aftoetsen wat nog beter kan. Het is ook leuk om appreciatie te krijgen en dat geeft je dan op zijn beurt weer meer zelfvertrouwen.  

 

Fan van Simon? Ontdek hier zijn werk en volg hem op de voet.