3 Minuten Zendtijd: Brett Geraerts, Eli Bastiaens en Larissa Van Craenenbroeck

Brett Geraerts, Eli Bastiaens en Larissa Van Craenenbroeck zijn het team achter Kevin in the Woods. Alledrie zijn ze derdejaarsstudenten animatiefilm aan Sint-Lukas Brussel. Daar begon hun eerste samenwerking voor een project op school, toen ze de oproep voor 3 Minuten Zendtijd zagen, besloten ze hun filmpje in te zenden.

 

Waarom kozen jullie voor een stop-motion animatiefilm voor 3 Minuten Zendtijd?

 

Eli: We hadden een opdracht voor school waarvoor we een stop-motion decor moesten maken.

Brett: We moesten een soort van universum maken waar veel sfeer in moest zitten.

Eli: De focus lag dus op sfeer en daarom dachten we meteen aan een horrorfilm. We wilden een huisje maken in het bos gebaseerd op de film ‘Cabin in the Woods’.

Brett: Larissa en Eli vormden initieel een groep en ik zocht nog een team. Toen ik hun idee hoorde, was ik meteen verkocht. We hebben er ook een komische draai aan gegeven.

 

Het idee voor deze video bestond dus al voordat de drie minuten zendtijd werden weggegeven, maar wie is dan uiteindelijk met het idee gekomen om jullie filmpje in te zenden?

 

Brett: Dat was ik! Een van onze docenten had het filmpje van OpenVRT rondgestuurd en ik had mijn portfolio en een filmpje gedeeld met Iedereen Beroemd. Het filmpje dat ik had ingezonden is niet geselecteerd geweest, maar ze hadden in mijn portfolio wel het filmpje van ‘Kevin in the Woods’ gezien en dat zagen ze meteen zitten voor drie minuten zendtijd.

 

Hoe hebben jullie het ervaren om voor de eerste keer met de VRT samen te werken?

 

Brett: Initieel was het niet zo evident, omdat we ook aan onze bachelorproef aan het werken zijn en daar kruipt uiteraard ook veel tijd in. We hadden natuurlijk het voordeel dat ons filmpje al gemaakt was. De soundtrack was echter niet professioneel genoeg, dus die moest opnieuw gedaan worden. Dan begon de zoektocht naar een sound designer wat toch even heeft geduurd. We hadden iemand gevonden, maar we vonden het te professioneel klinken en de mix nam de sfeer van de rest van onze video weg.

Eli: Dus zijn we op zoek gegaan naar iemand die wat meer op dezelfde lijn lag als ons. Na een lange zoektocht hebben we een student gevonden. Ik had de video naar hem doorgestuurd en hij had meteen een heleboel ideeën, die de sfeer van onze video perfect naar boven bracht.  

 

Niet aarzelen, gewoon doen. Wie niet waagt, niet wint.

 

Je werk komt niet elke dag op televisie. Schrok dit jullie af toen jullie eraan begonnen?

 

Brett: Ik had vooral schrik dat onze video niet zou voldoen aan de eisen en kwaliteitsnormen van de VRT. Het contract tekenen was ook wel intimiderend, toen besefte ik dat het voor echt was.

 

Jullie zijn nog jong en dit is toch een prestatie, hebben jullie advies voor andere jonge creatievelingen?

 

Eli: Jezelf gewoon smijten in alles wat je doet en jezelf tentoonstellen. Als je blijft zitten op ideeën dan gaat er ook gewoon niks mee gebeuren.

Brett: Voor andere studenten is het ook een goed idee om in te gaan op projecten die docenten rondsturen. Niet aarzelen, gewoon doen. Wie niet waagt, niet wint.

 

Fan van Kevin in the Woods? Volg Brett op zijn OpenVRT profiel om al zijn werk te bekijken.